The Who op de "Electric Proms"

De BBC meldt vandaag dat The Who zal optreden tijdens de "Electric Proms". Dit is een nieuwe spin-off van de klassieke Proms, en zal eind oktober gehouden worden in het Roundhouse in Londen. De band zal daar de nieuwe rockopera gaan spelen. Volgens NME heet de volledige opera nu "The Glass Household" en bestaat nu uit 11 nummers.

Pete meldde op BBC Radio 1: "The 11-song opera is part of "a tradition around The Who to do concept pieces. [It is about] three kids who form a band and they discover a stash of papers by some has-been rock star, talking about a massive internet experiment. It just seemed to me to be an appropriate thing to play."

Pete vond het erg fijn dat hij deel mag nemen aan het evenement, want "the BBC are legendary at their treatment of the normal Proms. It was wonderful these were being expanded to pop and rock music".

The Who is te zien in het Roundhouse (waar Pete in 1974 zijn eerste solo show gaf) op 29 oktober.

Info hier:
Electric Proms site
Who op Electric Proms

Advertenties

0 gedachten over “The Who op de "Electric Proms"

  1. Dit is erg goed nieuws. De complete 35 minuten van Wire & Glass (waarschijnlijk) live op televisie. Vroeg ik me vroeger altijd af hoe het was om een Who fan te zijn bij de release van Quadrophenia, nu gaan we het in 2006 meemaken. Een jaar geleden dacht ik nog dat Live 8 het hoogtepunt zou blijven.

  2. Ben benieuwd of dat live uitgezonden wordt. Hou er rekening mee dat het vijf dagen zijn hxc3xa8. Tenzij de BBC xc3¡l die vijf dagen gaat uitzenden, maar dat lijkt me sterk. We zullen zien. Ik vind het in ieder geval een sterke PR-move. Voor de eerste keer in lange tijd…

  3. Ja, ik denk dat er in ieder geval een samenvatting moet komen (met de complete Who-set natuurlijk). Ik weet niet wat de geschiedenis van de BBC is met het uitzenden van de Proms. Het optreden zal natuurlijk op xc3xa9xc3xa9n of andere manier op internet terecht komen.

    De special guests die vermeld staan baren me wel een beetje zorgen. Ze gaan de ITA-mensen er toch niet bij halen?

  4. Simon is er sowieso bij, maar ik hoop idd niet dat Mikey of Rachel een voet op het podium zetten. Zou ook misschien kunnen doelen op een voorprogramma.

  5. Denk niet dat het Symfonie-orkest in dat theatertje past 😀 Het lijkt me sterk dat ze daar een blik gasten open gaan trekken. Er zitten namelijk niet echt duidelijke ‘rollen’ in de nummers zoals bij “Tommy” wxc3xa9l het geval was.

  6. Waren die shows in ’72 niet in het Roundhouse. Verder weten we niet hoe veel rollen er nog te verdlenen zijn in de verlengde versie van Wire & Glass. Er komen er ten slotte nog vijf nummers bij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s