Recensie van het Dublin-concert

Who-fan Peter Stiekema was aanwezig bij het concert in Dublin. Hij stuurde ons deze recensie, waarvoor dank:

The Who gaf zaterdagavond een fantastisch concert in Dublin, in de O2 arena. De arena was niet helemaal uitverkocht. Met name op de bovenste rijen waren nogal wat lege plekken. De band was goed op dreef, hoewel Peter  in het begin van Quadrophenia wat problemen met zijn gitaar had en tweemaal wisselde in het tweede nummer. Roger was heel goed bij stem, gold ook voor Pete zelf. Ontroerend de ingelaste gitaarsolo van John (ook op video en niet ondersteund door Pino). Thunderfingers blijft natuurljk de beste bassplayer ever. Ook het filmpje van Moon, die Bell Boy voor zijn rekening nam, kon op veel waardering rekenen. Heel knap opgezet allemaal.

Quadrophenia werd in wezen gespeeld door een 10-mans band: drie toetenisten, een trompettist en een trombonespeler en de leden van de nieuwe Who met Scott Devours op drums. Zij verdwenen, op een toetsenist na, voor de toegift. De toegift was in ieder geval korter dan ik van ze gewend was. Ondanks luidkeels roepen om meer kwam dat er niet meer van. Jammer, maar de heren moeten wel erg moe geweest zijn na 2,5 uur. Jammer was dat velen uit het publiek (Ieren, uiteraard) ook tijdens het concert in en uit bleven lopen naar de drankgelegenheden in de open ruimte in de hal van de Arena . Zorgde voor een complete en aanhoudende stroom mensen (en bier).

In ieder geval de moeite meer dan waard, bovendien uitzonderlijk goed weer in Dublin (leuke stad overigens met zijn schitterende pubs en musea). Op naar Amsterdam, dan maar!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s