“Stand the fuck up!”

Ook OOR heeft een recensie van het Ziggo Dome concert.

“Daltrey is opvallend goed geconserveerd, kijkt helder uit de ogen en hoewel niet alle vocale krachtpatserij van weleer kan worden geëvenaard zijn de uithalen nog altijd gierend en overtuigend. Townshend heeft z’n elektrische gitaar voortdurend om z’n nek en molenwiekt er als een bezetene op los. Z’n zang klinkt wat geknepen en geforceerd, z’n aanwezigheid duldt echter geen enkele tegenspraak – en dat hebben de fans pal voor z’n neus geweten”.

“De security komt zich erin mengen en probeert vanaf de gangpaden zoveel mogelijk mensen weer op het zitvlak te krijgen. Zo blijft het zitten-staan spelletje de hele avond doorgaan, tot frustratie van de Grote Baas zelf. In het opzwepende 5:15, met de bassolo van Entwistle op de grote schermen (..)  uitgerekend onder Townshend’s neus is weer een blokje keurige mensen gaan zitten. ‘Stand the fuck up!’ gebaart hij, met dezelfde grote armgebaren waarmee hij doorgaans zijn snaren molenwiekt. Bij Drowned is de maat opnieuw vol. ‘What the fuck is going on here, this is a fucking concert, and you’re fucking sitting!’ Om vervolgens de trouwe sta-klanten in de zijblokken met een grote grijns toe te wuiven: zij weten hoe het hoort”

“Het tekent een voorstelling met vele karakters, nog veel meer dan er in het hoofd van Jimmy rondwaren, alsook de eigenzinnigheid en autoriteit van een van de meest legendarische rockbands aller tijden: nobody tells us what to do… From Shepherd’s Bush, London… The Who!

Advertenties

3 thoughts on ““Stand the fuck up!”

  1. Toevallig herkende ik voor de show Bill Curbishly en strak hem aan en vroeg waarom er stoelen in de zaal stonden ? Hij vertelde dat de band dat wilde zodat men goed/ aandachtig naar de Opera zou luisteren, tja maar dan weet ik het ook niet meer.

    • Mocht er een volgende keer komen, dan hoop ik at ze hier van geleerd hebben en dat we dan weer gewoon kunnen staan.

  2. De sfeer in de voorste rijen tussen enthousiaste staande fans en de beveiliging was inderdaad grimmig. De beveiliging probeerde constant de fans zittend te houden en toen ze eindelijk wat resultaat hadden geboekt. Riep Townshend dat men allemaal moesten staan.
    Enkele mensen hielden zich meer bezig met het ergeren aan degenen die de stonden, dan te genieten van de show die ondanks het staande publiek op alle manieren nog goed te zien was.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s